2012/02/17

RECEITA: ORELLAS DE ENTROIDO

Como sabedes esta semana estamos de entroido, e o que non debe faltar na nosa mesa a hora de xantar é unha boa bandexa de orellas para comer en familia. 
A forma máis sinxela de preparalas é esta:
Ingredientes
- 4 ovos
- 3 culleradas de azucre
- 6 culleradas de aceite
- 1 chorriño de anis
- 1 sobre de levadura
- 300 gramos de fariña
Preparación
-Primeiro bótase todo nun bol, excepto a fariña e bátese todo ben
 


-O seguinte paso é engadir a fariña pouco a pouco mentras removemos



Despois continuamos engadindo fariña ata que a masa non se pegue as nosas mans, pero tampouco debe quedar dura



-Deixamos levedar a masa 1 hora como mínimo

-A continuación, estirámola moi ben, cortámola e fritímola en abundante aceite










-Por último botamos por enriba azucre e canela



E estes son os pasos para facer unhas orellas riquísimas, eu fíxenas ca axuda da miña nai que é unha gran cociñeira e seguro que as vosas vos saen tamén moi ricas, espero que esta receita vos axude para facelas.

Por Andrea Fernández, 3º da ESO

1 comentario:

  1. Nunca fixen orellas, pero deste entroido non pasa. Estupendo o paso a paso. Un saúdo as cociñeiras e grazas pola receita.

    ResponderEliminar